Medicinerklæring

Vedrørende medicinerklæring om især centralstimulerende medikamenter til brug for udenlandske myndigheder.

Sundhedsstyrelsen har oplyst, at der ikke findes internationale overenskomster om medicin, der medbringes til udlandet af privatpersoner.

Sædvanligvis vil der dog ikke være problemer med medicin, der medbringes til eget brug.

Hvis du imidlertid skulle blive afkrævet en forklaring af de udenlandske told- og/eller sundhedsmyndigheder om din specielle medicin ved ind- og udrejse, anbefaler Sundhedsstyrelsen at du medbringer en erklæring fra din læge om dit behov for denne medicin.

Til brug herfor har vi udfærdiget vedlagte erklæring på engelsk, fransk og spansk. Erklæringen bærer som overskrift titlen TO WHOM IT MAY CONCERN. Erklæringen skal udfyldes og underskrives af din læge og forsynes med hans/hendes stempel.

Det kan endvidere anbefales, at ovennævnte erklæring efterfølgende bekræftes af Sundhedsstyrelsen. Det kan eventuelt ske på den ligeledes vedlagte formular, der bærer titlen CERTIFICATE, og som vi også har udfærdiget, da vi ikke ved, om Sundhedsstyrelsen selv er i besiddelse af en sådan tresproglig formular. Den vil tjene som bevis over for de udenlandske myndigheder på, at den førstnævnte erklæring er udstedt af en læge, som er autoriseret til at praktisere i Danmark. Dette er gratis.

Begge formularer printes ud, udfyldes og indsendes til

Sundhedsstyrelsen på adressen:
Amalliegade 13 Postboks 2020
1012 København K
Tlf 33 91 16 10
Åbningstid 8.30-16.00, fredag dog 15.30

For at være på den helt sikre side - især hvis du påtænker at rejse til lande der har dødsstraf for besiddelse af narkotika, som f.eks. i Sydøstasien - kan vi yderligere anbefale, at du retter henvendelse til udenrigsministeriet med anmodning om at få Sundhedsstyrelsens underskrift legaliseret af udenrigsministeriet. Dette koster 125 kr. Begge originale formularer skal indsendes/medbringes.

Udenrigsministeriets adresse er:
Asiatisk Plads 2
1448 København K.
Tlf 33 92 33 92

Åbningstid for legaliseringer: 9.15-12.00 ved personlig henvendelse.

Vi kan naturligvis ikke garantere for, at formularen/rne vil stille udenlandske myndigheder overalt i verden tilfreds, men du vil stå langt stærkere med end uden disse, og ikke mindst hvis de er legaliseret af udenrigsministeriet.

Det vil være specielt medvirkende til, at du vil kunne regne med fuld og hel støtte fra alle danske ambassader og konsulater i udlandet, hvis det skulle blive nødvendigt. Dermed ikke være sagt, at de danske repræsentationer i udlandet ikke skal yde bistand også uden den nævnte legalisering.

Din medicin skal medbringes i den originale emballage i passende mængde afhængig af rejsens varighed.

Apotekets etiket med navn og adresse og gerne med ordet narkolepsi anført, må ikke være beskadiget. Anbring aldrig medicin i kufferten - den kan bortkomme - men medbring den i din håndbaggage, hvor du også har din billet, pas og de/n) nævnte erklæring (er).

Retur til toppen

Skriv venligst i min Gæstebog så jeg kan se, at du har været her ;)

Retur til Artikeloversigt:click (2221 bytes)
Støt vore sponsorer som muliggør dette websted
Copyright © Narkolepsi.dk Mogens Førby 1998 - 2016
 Home
 Artikler
 Dansk Narkolepsi Forening
 Diabetes
 Dr.Gordon Wildschiødtz
 Faldt i søvn bag rattet
 Film om Narkolepsi
 Gæstebog
 Hjertet
 Hvordan Narkolepsi opleves
 Interveiws
 Leve med Narkolepsi
 Links
 Udenlandske links
 Medicin
 Søvnapnø
 Årsagen fundet