Tilskudsstatus for Amfetamin og Ritalin.

På foranledning af Dansk Narkolepsi Forenings henvendelse til Sundhedsstyrelsen, lægemiddelafdelingen, for at få klar- lagt reglerne for tilskud til ovennævnte medicin er følgende svar modtaget 1.maj 1995, j.nr. 5360-48-1995 og lyder således i uddrag:

"Det kan oplyses, at præparaterne Amfetamin og Ritalin ikke generelt har sygesikringstilskud på grund af risiko for et uønsket overforbrug af denne gruppe præparater. Imidlertid vil ansøgning om enkelttilskud i henhold til sygesikringslovens § 7 til disse præparater på indikationen narkolepsi blive imødekommet med 75 pct. Dette kræver en ansøgning fra patientens behandlende læge.

Sundhedsstyrelsen er ikke bekendt med, at læger ikke ansøger/af - viser at ansøge om enkelttilskud til disse præparater på den omhandlede indikation og formoder derfor, at problemet i givet fald vil være yderst begrænset."

Sundhedsstyrelsen slutter med at sige, at hvis andre skulle løbe ind i dette problem, kunne I medbringe dette brev til jeres læge. Hvis dette skulle vise sig ikke at være nok, vil I altid kunne få en kopi af det originale brev, som vi naturligvis vil opbevare for tid og evighed.


Skriv venligst i min Gæstebog så jeg kan se, at du har været her ;)

Retur til Artikeloversigt:click (2221 bytes)

Støt vore sponsorer som muliggør dette websted
Copyright © Narkolepsi.dk Mogens Førby 1998 - 2016
 Home
 Artikler
 Dansk Narkolepsi Forening
 Diabetes
 Dr.Gordon Wildschiødtz
 Faldt i søvn bag rattet
 Film om Narkolepsi
 Gæstebog
 Hjertet
 Hvordan Narkolepsi opleves
 Interveiws
 Leve med Narkolepsi
 Links
 Udenlandske links
 Medicin
 Søvnapnø
 Årsagen fundet