Concerta

Concerta er et nyt medicament som endnu ikke er godkendt eller frigivet af Levnedsmiddelstyrelsen i Danmark, men da jeg jo er bosat i Tyskland har vi ikke den slags problemer her.

Concerta er en "depotpille" som varer i op til 4 - 6 timer og findes i doseringer af 18 - 36 - 54 mg.

Concerta svarer til Ritalin, men i en større styrke end vi er vant til med f.esk. Ritalin.

Normalt tages pillen (kapsel) om morgenen og man skal være opmærksom på, at det tager ca. 1 times tid for den begynder at virke, man kan evt. supplere med Ritalin så man får en hurtigere virkning hvis man ikke har tid til, at vente indtil Concerta begyder at virke,

Jeg blev selv præsenteret for Concerta i begyndelsen af dec. 2004 hvor min Neolog i Flensborg foreslog mig, at prøve dem da jeg jo havde et stort dagligt forbrug af Ritalin - 15 - 18 stk - så jeg startede ud med den største dosering på 54mg - en om morgenen og  igen en om middagen supplerende med Ritaling efter behov.

Jeg må nok sige, at det var en noget barsk dosering og med det resultat, at jeg ikke sov i 24 timer - og det er sandt!! næste dag gik det bedre for jeg droppede den ene Concerta og justerede det så med Ritalinen.

Jeg havde det faktisk meget bedre, var mere rolig og konsentreret, men efter nogen tid begyndte virkningen af aftage og ved mit næste besøg hos Neologen 14 dage efter blev den dosering som jeg selv havde fundet frem til fastlagt for de kommende 14 dage til jeg igen skulle besøge ham igen.

Jeg følte, at jeg fortsat havde problemer med at virkningen var aftagende og samtidig begyndte jeg at få problemer med katapleksi som blev hyppigere og hyppigere og en søndag morgen havde jeg så mange problemer med katapleksi, at jeg simpelt hen ikke var istand til, at stå oprejst og måtte gå i send igen og sove nogle timer hvorefter jeg havde det nogenlunde resten af dagen.

Ved mit næste besøg fik jeg så et nyt middel mod kapapleksi (Trevilor 37.5mg) som jeg var meget skeptisk overfor da jeg indtil nu ikke havde kunne tåle den medicin som jeg indtil nu havde prøvet - det er jo antidepresive medicin man anvender - jeg bliver depresiv af dem!! - og ganske rigtigt, så gik det heller ikke med disse, eftervirkningerne var måske ikke helt så kraftige som jeg tidligere havde oplevet, men det varede til gengæld meget længere, så det var en kort affære jeg havde med dem.

Neologen mener, at det skyldes, at jeg ikke tager dem over en periode, men i betragtning af hvordan jeg får det så har jeg sagt nej, men han foreslog så, at hvis vi skulle forsøge igen så skulle det foregå under kontrollerede forhold med en hospitalsindlæggelse i en periode på ca. 14 dage.

Jeg har talt med pharmaseuten på det apotek hvor jeg altid henter min medicin og hun kom med den lidt logiske forklaring, at Ritalin skal holde mig oppe og i den mængde som jeg får, giver det problemer med, at Trevilor er beregnet til, at holde folk "nede" og så går det galt....

Ved mit sidste besøg hos Neologen, ændrede han doseringen så jeg faktisk kun fik halvdelen af hvad jeg tidligere havde fået og det gik da også helt galt allerede første dag for jeg måtte hen og sove med ½ - 1 times mellemrum og det var jo ikke til at holde ud of desuden blev katapleksien værre og værre og med op til flere mindre anfald her til formiddag gik jeg tilbage til Ritalinen og i løbet af eftermiddagen/ aftenen var det meste af katapleksien aftaget til næsten det "normale" igen og mht. Concerta, så er de lagt på hylden indtil jeg ien har haft en samtale med Neologen.

Min konklussion indtil nu er, at Concerta virker på Narkolepsi - men det tager åbenbart en del tid med, at dem justeret så de passer til den enkelte.

Tidligere dose
5 mg 3 ganger daglig
10 mg 3 ganger daglig
15 mg 3 ganger daglig
Anbefalt dose Concerta
18 mg 1 gang daglig
36 mg 1 gang daglig
54 mg 1 gang daglig
 

Bivirkninger: Nedsat appetit, mavesmerter, kvalme, opkast, ekstrem mundtørhed, søvnløshed, angst, depression, fjendtlighed, nrevøsitet, svimmelhed, udslet, dobbeltsyn, hyppig vandladning, feber, hallusinasioner, migræne.

Skriv venligst i min Gæstebog så jeg kan se, at du har været her ;)

Retur til Medicinoversigt:click (2221 bytes)

Retur til toppen
Støt vore sponsorer som muliggør dette websted/font>
Copyright © Narkolepsi.dk Mogens Førby 1998 - 2016
 Home
 Artikler
 Dansk Narkolepsi Forening
 Diabetes
 Dr.Gordon Wildschiødtz
 Faldt i søvn bag rattet
 Film om Narkolepsi
 Gæstebog
 Hjertet
 Hvordan Narkolepsi opleves
 Interveiws
 Leve med Narkolepsi
 Links
 Udenlandske links
 Medicin
 Søvnapnø
 Årsagen fundet