Om at falde i søvn bag rattet

Jeg var heldig, at jeg havde en medarbejdet til, at redde mig da jeg faldt i søvn med 80 km/t (læs At leve med Narkolepsi) og jeg var endnu mere heldig, da jeg den tredie gang var millimeter fra, at køre 2 cyklende piger ned på vej hjem fra Langeland en mørk efterårsdag sidst på dagen - og jeg kan oplyse, at den situation har brændt sig fast i mine nethinder - jeg glemmer det aldrigt!

At jeg også var heldig, at der "kun" gik 2 år inden lægerne fandt ud af hvad der var galt er jeg lykkelig over idag for tænk hvis jeg skulle have fortsat med, at være en fare for mig selv og ikke mindst for mine omgivelser ved ubehandlet, at skulle køre rundt på landevejene med stor - ja, faktisk uungåelig risiko for igen at falde i søvn med XX km/t - jeg tør ikke tænke tanken til ende...

Det mest uhyggelige er, at det måske kun er ca. 10 - 15 % af alle som har sygdommen narkolepsi som endnu ikke har fået diagnosen stillet og som uvidende om dette kører rundt på landevejene og med stor risiko for, at falde i søvn mens de kører..!!!!!!!

Man læser kun om, at føreren er faldet i søvn bag rattet - man læser ikke noget om HVORFOR han faldt i søvn da ulykken skete......

DERFOR

er oplysning om Narkolepsi vigtig - ikke kun for den enkelte som lever i et "helvede", men så afgjort også for omgivelserne - oplysning om denne sygdom kan redde menneskeliv - tænkt på det!!!!


Når først at en narkoleptiker er kommet under behandling er der ingen fare mere - og dog...

I starten var der flere som stillede et meget stort spørgsmål om jeg nu var forsvarlig, at jeg fortsat kørte bil og jeg spurgte min læge om dette da jeg naturligvis også selv var i tvivl og jeg gentager ordret hvad han sagde:

"Du er mere sikker at have liggende på landevejen end de øvrige bilister, for du registrerer hvad der foregår i din hjerne og handler derefter"

Det kunne jeg kun give ham ret i, for når jeg mærker det mindste signal i min hjerne om, at nu er det tid til, at sove, så ved jeg, at jeg har 10 - 15 minutter til, at finde en rasteplads hvor jeg kan holde ind i de 5 - 10 minutter jeg skal sove og når jeg har gjort det, er jeg ligeså frisk som hvis en ikke-narkoleptiker vågner frisk og udhvilet om morgenen og jeg er klar til, at fortsætte min bilkørsel - mens andre måske lige vil fortsætte lidt endnu og så ..........!!

 

Retur til Artikeloversigt:click (2221 bytes)

Retur til toppen


Copyright © Narkolepsi.dk Mogens Førby 1998 - 2018

 Home
 Artikler
 Leve med Narkolepsi
 Faldt i søvn bag rattet
 Medicin
 Årsagen fundet
 Film om Narkolepsi
 Interveiws
 Gæstebog
 Links
 Dr.Gordon Wildschiødtz
 Diabetes - Hjerte
 Film om Narkolepsi
 Hvordan Narkolepsi opleves
 Søvnapnø
 Tilbage til Danmark
 Dansk Narkolepsi Forening
 Ubehagelig oplevelse med Rigshospitalet