Hjertet

Jeg har gennem mange år samlet på Teknobiler samt Aluminia Fajance.

Efterhånden var min teknosamling blevet for omfattende - ca. 400 og for ca. år siden besluttede jeg mig for at sælge dem - de fyldte efterhånden temmelig meget.

For mange år siden havde jeg et internetudbyderfirma og have registreret en hel nationale og internationale domænenavne, bl.a. Teknobiler.dk så det var jo nærliggende at bruge det til at sætte en netshop op på og det blev en stor succes. Jeg fik for ca. 3 år siden fast stand på Bilmessen i Fredericia og Stumpemarkedet i Herning 2 gange om året og er blev solgt biler og fajance i stor stil.

Lørdag den 8. april var jeg vi afsted igen og det var en forygende dag. Søndag slappede vi af, men om natten til mandag vågnede jeg flere gang i panik for jeg varikke i stand til at trække vejret - det var ikke som når jeg tidligere vågnede og ikke kunne får luft pga. af søvnapnø - nej jeg kunne ikke få luft ned i lungerne.

Næste morgen gik jeg til lægen som heldigvis har til huse i nabobygningen.

Jeg fik taget et EKG og meddelte mig at jeg havde et vagt hjerte og at jeg skulle på hospitalet og det kulle være nu - han ville ikke vente på en ambulance og ville bestille en taxa, men jeg ville helst køres derop privat.

Det viste sig at hjertet kun pumpede ca. 20% blod rundt samt at det stoppede før det nåede hjertet.

Jeg fik lavet en kateterundersøgelse hvor den blev lavet en ballonudvidelse samt sat en stent op.

Jeg følte ingen forandring ved det som der var blevet foretaget.

Jeg havde fået esked på at kontakte en kardiolog ca. 6 uger efter, men da jeg følte at jeg blev svagere og svagere for hver dag der gik tog jeg til kardiologen efter ca. 6 uge og fik at vide aat hjertet var blevet svagere efter at jeg var blevet udskrevet.

Jeg skulle have flere stent samt måske også en ICD Defibrillator indoperet og hvis ikke det blev gjort var jeg i højrisiko for hjertestop - og jeg ville indkaldt fra hospitalet i løbet af 2 - 3 uger, men der gik 5 uger - disse 5 uger er de værste i mit liv - tænkt på en belastning det er at skulle gå at tænke på om man nu nåede at blive indkaldt inden at det var for sent - den psykiske belastning var ved at knække mig fuldstændig.

Vi ringede et par gange til hospitalet og til sidst lykkedes det at få en dato.

Jeg fik indsat 2 stent - den ene åre var totalt stoppet og den anden 60% tilstoppet!!

Jeg fik det mærkbart meget bedre og skulle så lige have en ultraskanning overstået før jeg igen kune tage hjem.

Det vist sig at blodgennemstrømningen ikke var på 20%, men på mellem 15 - 20% og jeg skulle have en ICD Defibrillator indopereret og der skulle gå ca. 4 - 6 uger før det kunne lade sig gøre og det går jeg så og venter på - den første 1½ uge er gået...

Naturligvis er jeg nød til at stoppe med Bilmessen og Stumpemarkedet - kræfterne slår ikke til længere så jeg kan kun håbe på at få dem solgt via min netshop.

Hvad gør en ICD Defibrillator?

En ICD-enhed kan behandle hjertestop, der starter som en hurtig og farlig rytmeforstyrrelse fra hjertekamrene. Det kan den gøre på to måder:

Overtage hjerterytmen (Anti takykardi pacing eller ATP)

ICD-enheden pacer hurtigere end rytmeforstyrrelsen og overtager derved hjerterytmen. Det kan ofte stoppe rytmeforstyrrelsen, så der ikke behøves et stød. Du kan ikke mærke, når ICD’en pacer, men du kan godt blive utilpas af selve rytmeforstyrrelsen

Give et elektrisk stød

Det elektriske stød fra ICD-enheden nulstiller strømmen i hjertet og genopretter den normale hjerterytme. De fleste synes det er meget smertefuldt, når ICD’en giver et stød. Nogen beskriver det som at blive sparket af en hest.

Samtidig fungerer ICD-enheden som en almindelig pacemaker. Nogle gange kombineres en ICD-enhed med en biventrikulær pacemaker. Det kan være tilfældet, hvis du også har hjertesvigt og grenblok.

Yderligere kan læses på:

https://www.hjerteforeningen.dk/alt-om-dit-hjerte/behandling/defibrillator-icd-enhed)

Heldigvis blev messen i Herning en stresende affære, for ellers var det måske ikke blevet opdaget at jeg havde et svagt hjerte og er kommet under behandling, hvilket jeg er meget taknemmelig for...

Årsagen til mit hjerteproblem skyldes sukkersyge - læs herom andetsted.

 

Retur til toppen

  

Skriv venligst i min Gæstebog så jeg kan se, at du har været her ;)

 

 
04-08-2016

 Home
 Artikler
 Dansk Narkolepsi Forening
 Diabetes
 Dr.Gordon Wildschiødtz
 Faldt i søvn bag rattet
 Film om Narkolepsi
 Gæstebog
 Hjertet
 Hvordan Narkolepsi opleves
 Interveiws
 Leve med Narkolepsi
 Links
 Udenlandske links
 Medicin
 Søvnapnø
 Årsagen fundet