Ritalin Uno/LA®

Ritalin Uno er en ny formulering af det velkendte Ritalin, som virker mod uimodståelig søvntrang og DAMP. Markedsført 8. december 2003.

Ritalin Uno er den danske betegnelse og Ritalin LA er den tyske betegnelse (hvor jeg jo er bosiddende)

Ritalin Uno er en ny formulering af det velkendte Ritalin (methylpheni-dat), som samtidig har fået godkendt indikationen: Attention Deficit/-Hyperactivity Disorder (ADHD) hos børn og unge  ofte kaldet DAMP.

Ritalin Uno simulerer virkningen af 2 almindelige tabletter taget med 3-4 timers interval. Prisen for Ritalin Uno er ca. det dobbelte af prisen for Motiron (synonymt til Ritalin), som oftest skal doseres både morgen og middag. Der savnes en afklaring af, om der ved frigivelse af 2. dosis opnås samme effekt som almindelige tabletter.

Ritalin Uno blev markedsført 8. december 2003 og har udleveringsstatus A§4.

Baggrund
Ritalin Uno er en ny formulering af stoffet (methylphenidat)– et stof som hæmmer genoptagelsen af dopamin i hjernen. Samtidig er der godkendt indikationen Attention Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD) hos børn og unge (6-18 år), i Danmark ofte kaldet DAMP.

Egne kommentarer: Diverse beskrivelser omhandler kun behandling af DAMP børn og ikke Narkoleptikere.

Jeg fik kendskab til Ritalin Uno gennem mit barnebarn som er DAMP-barn og var begyndt at få dem

Da jeg selv skal have ca. 15 - 18 alm. ritalin om dagen, så jeg dette præperat som en løsning på det problem som var ved at opstå for mig - når jeg gik med dem i lommen, var jeg slem til, at tage en tablet på tidspunkter hvor det ikke var relevant - det skete simpelt hen ganske automatisk.

Jeg har i den skrivende stund (21.okt.2004) fået dem i ca. 6 - 8 uger og med et godt resultat - vel at mærke, da jeg fandt ud af hvordan de fungerede for ingen havde orienteret mig om, at de rent teknisk fungerede på en lidt anden måde end ved alm. retaliner.

Ritalin Uno/LA udløser ganske rigtigt den første portion umiddelbart efter indtagelsen af kapslen, men det tager noget længere tid inden den fungerer!!! DERFOR skal man tage den normale dosis af alm. Ritalin sammen med Ritalin Uno/LA for såsnart de normale Ritalin er opbrugt, er Ritalin Uno/LA aktive de næste ca. 6 timer.

Efter lidt begyndervanskeligheder, må jeg nu indrømme, at de virker perfekt og på en eller anden måde virker de mere "rolig" - dvs. at jeg føler en større ro i kroppen end da jeg udelukkende tog alm. Ritalin - dette kan måske skyldes, at de virker over en længere og mere jævn periode.

Jeg hører gerne fra andre om deres erfaringer med Ritalin Uno/LA

Bivirkninger og interaktioner
Som for Ritalin tabletter. Mest almindelige bivirkninger (>10%) er nervøsitet, søvnløshed og – oftest forbigående - nedsat appetit. Til almindelige bivirkninger (>1%) hører bl.a. hovedpine, døsighed, svimmelhed, dyskinesi, hjertebanken, kvalme, opkastning og udslæt.

Skriv venligst i min Gæstebog så jeg kan se, at du har været her ;)

Retur til Medicinoversigt:click (2221 bytes)

Retur til toppen


Støt vore sponsorer som muliggør dette websted
Copyright © Narkolepsi.dk Mogens Førby 1998 - 2016
 Home
 Artikler
 Dansk Narkolepsi Forening
 Diabetes
 Dr.Gordon Wildschiødtz
 Faldt i søvn bag rattet
 Film om Narkolepsi
 Gæstebog
 Hjertet
 Hvordan Narkolepsi opleves
 Interveiws
 Leve med Narkolepsi
 Links
 Udenlandske links
 Medicin
 Søvnapnø
 Årsagen fundet