JEG ER FLYTTET TILBAGE TIL DANMARK

For et års tid siden valgte jeg at flytte tilbage til Danmark efter 27 år I Tyskland ikke mindst pga. mit helbred idet jeg havde den tyrkertro at det ville være nemmere med de sygdomme som jeg jo har en del af.

Jeg må indrømme, at det var en stor fejlvurdering. I starten var jeg meget begejstret for det danske lægesystem, men efterhånden som jeg blev mere og mere bekendt med det, blev jeg skuffet.

jeg får et sovemiddel ved navn Xyrem som er specielt beregnet til Narkolepsi måtte min huslæge ikke udskrive recp på dette så jeg blev sendt videre til Neurologerne på Sønderborg sygehus, men de var da ærlige for de indrømmede da at de ikke havde forstand på Narkolepsi til trods for at sygdommen hører indenfor deres område, så de henviste mig til Odense Universitets Hospital fint tænkte jeg for det var j´der jeg startede med Sygdommen i 1988 og det viste sig at sønnen til den overlæge som dianosticerede mig var læge indenfor sygdommen, men det var en Tysk overlæge som pudsigt nok hed det samme både fornavn og efternavn og da min tyske læge på Søvnlaboratoriet i Kiel talte et udmærket svensk troede jeg at det var ham, men desværre....

Overlægen på OUH (Odense Universitet Hospital) lovede at hen nok skulle hjælpe mig så jeg kunne få Xyrem, men efter et par ugers venten meddelte han mig at det kunne han alligevel ikke for de havde fået frataget retten til at udstede recepter på Xyrem og Ritalin så de ville henvise mig til Rigshospitalet i Glostrup.

Jeg må indrømme, at jeg blev lidt knotten for de kunne godt have meldt tilbage at de ikke måtte udstede recepter på min medicin.

Det resulterede i, at overlægen i Odense sinkede henvisningen i 14 dage inden han sendte den til Rigshospitalet og det til trods for gentagne rykkere hvor man hver gang påstod at henvisningen var sendt, men en dag fik jeg telefonisk kontakt med en sekretær som fortalte mig at henvisningen lå på bordet foran hende....jeg fik hende til at sende den pr. fax.

Jeg måtte tage turen til Rigshospitalet og efter 10 minutters snak med en sød kvindelig læge som sørgede for at jeg fremover kunne få min Xyrem og jeg kunne rejse hjem igen.

Hver gang jeg skal have en recept skal jeg kontakte rigshospitalet. I Tyskland gik jeg bare ind til min huslæge og fik recepten.

Ritalin som er livsvigtig for mig og som er doseret efter 5 indlæggelser på Schlaflabor i Kiel

er der kun problemet med Ritalin for min læge ville fortsat ikke udstede recepter på Ritalin da han ikke havde den fornødne kendskab til sygdommen, hvilket jeg syntes var en underlig undskyldning. Nu havde han udstedt recepter på Ritalin i 10 måneder og som jeg skrev til ham at man nødvendigvis ikke at have den store kendskab til sygdommen for at skrive en recept og desuden ville det jo være på sin plads om han så satte sig ind hvad det handlede om.

Jeg måtte så kontakte Rigshospitalet og så begyndte helvedet for de ville ikke acceptere den dosering som jeg har haft i mange år og er sat af lægerne på Søvnlaboratoriet i Kiel over 5 indlæggelser.

Men det er mit generelle indtryk, at de danske læger ikke vil acceptere Tyske læger!!

De er fuld på højde med de danske læger, vær ikke i tvivl om det!

Man ville reducere min daglige dosering med over 90%. Jeg fik en opringning fra en læge Rune Frandsen Rigshospitalet som gik med til at sætte doseringen om til ca. 75% af niveauet fra Tyskland.

Jeg fik samtidig at jeg var sat til en samtale med en professor (Poul Jennum) og han og jeg blev enig om at det drejede sig om, at jeg skulle have en god dag som fungerede optimalt så vis skulle bare fortsætte som før jeg kom tilbage fra Tyskland.

Sjælden er jeg blevet så skuffet, for Professor Poul Jennum  for han holdt ikke ord og satte doseringen ned med over 90% og påstod den ene gang efter den anden at det var hvad vi havde aftalt.

Han indkaldte mig under påskud af at jeg havde ønsket at få min ritalindosering sat op - det er ikke sandt for det har jeg aldrig ønsket, jeg havde ønsket at fortsætte med den dosering som jeg fik i  Tyskland.

Som alternativ tilbød han en telefonkonsulation som jeg accepterede. Så jeg annullerede den aftale om at jeg skulle komme derover så en anden kunne få min tid.

Jeg modtog aldrig den lovede telefonsamtale.

Til gengælde fik jeg  at vide at jeg havde annulleret "Du blev afsluttet da du angav at du ikke ønskede videre forløb/fremmøde." og det er ikke rigtig!

Samtidig skrive Poul Jennum: Som anført kan du genhenvises fra egen læge.

Hvilket min læge har gjort og som han ikke får noget svar på

Den 2. maj 2018 sendete jeg følgende email:

Kære Proff. dr. Poul Jennum

Svar mig venligst på, hvorfor du for enhver pris skal ødelægge min hverdag som fungerede perfekt indtil du blandede dig i min medicin? - det handler om livskvalitet!!

I håb om at få et seriøst svar forbliver jeg

med venlig hilsen

Mogens Jensen

Som forventet hørte jeg intet fra ham.

Han henviser bl.a. til bivirkninger - han har nævnte hjerteproblemer - forårsaget af Ritalin - hvis der har været bivirkninger så var de nok kommet forlængst - jeg har taget Ritalin i mere end 30 år.

Ganske vist fik jeg et hjertestop for 2 år siden, men det skyldtes andre årsager end Ritalin.

Alternativet kan blive, at jeg skal flytte tilbage til Tyskland og det kan ikke være rigtig!

Hvis du er i tvivl, er jeg villig til at lægge korrespondancen mellem Rigshospitalet og mig ud på siden

Jeg har efterfølgende klaget til Direktionen for Rigshospitalet, men forventer mig ikke noget da de jo sikkert holder hånden over deres egne, men det resultat at jeg er tvunget til at flytte tilbage til Tyskland, så jeg igen kan få en tålelig tilværelse.

Poul  Jennum bør huske på, at det ikke er sten, men levende mennesker han har med at gøre...

Forfølgelsen fra Proff. Poul Jennum´s side fortsætter. Nu har jeg fået brev om at min Xyrem skal nedsættes fra 4.5ml til 1.0 ml og det vil sige at virkningen er reduceret til et nul! nogen begrundelse har jeg ikke modtaget! og svar på min forespørgsel om grunden til denne ændring har jeg heller ikke fået svar på.

Hvordan han er blevet Professor er mig en stor gåde.

At jeg er ramt af en uhelbredelig sygdom, er hårdt - meget hårdt, men at jeg skal kæmpe med lægerne for at få den livsvigtige medicin som jeg har brug for er simpelt hen urimelig og det kan de ikke være bekendt - JEG HAR IKKE BEDT OM AT FÅ SYGDOMMEN!

Så jeg giver op nu og forsøger at finde en lejlighed i Flensborg så jeg igen kan komme under ansvarlige læger som udsteder den medicin som jeg har brug for.

Det er trist at det er sådant, at danske læger går i meget små sko,

Jeg har nu klaget til Patientklagenævnet, så må vi se, hvad de siger.

 
 Home
 Artikler
 Leve med Narkolepsi
 Faldt i søvn bag rattet
 Medicin
 Årsagen fundet
 Film om Narkolepsi
 Interveiws
 Gæstebog
 Links
 Dr.Gordon Wildschiødtz
 Diabetes - Hjerte
 Film om Narkolepsi
 Hvordan Narkolepsi opleves
 Søvnapnø
 Tilbage til Danmark
 Dansk Narkolepsi Forening
 Ubehagelig oplevelse med Rigshospitalet

 

 

 

Chart.dk
eXTReMe Tracker