Modafinil - Pro Vigil

Pillen indeholder stoffet modafinil og kan holde et menneske vågen i op til fire døgn uden bivirkninger. Den er blevet testet på Harvard University og Scribbs Institute, og det amerikanske forsvarsministerium har nu investeret 100 millioner dollars i videre forskning.

Stoffet modafinil sælges under navnet Provigil i USA og Tyskland, og det bruges blandt andet til at behandle folk med den sjældne lidelse narkolepsi, som får dem til at falde i søvn.

Det amerikanske forsvarsministerium vil forske videre i produktet med den hensigt at skabe en fordel for militæret i form af mere vågne soldater, mens professor i psykologi Merill Mitler forestiller sig, at pillen kan benyttes af skifteholdsarbejdere og langturschauffører.

Men ikke alle eksperter er lige begejstrede: "Man skal vide, hvad man gør, når man tager sådan et stof, for man skal sove bagefter. Det er jo ikke muligt med denne type stof at holde folk vågne hele tiden, for så sker der det, at de dør", advarer Morten Møller, professor i neuroanatomi og specialist i døgnrytmer fra Medicinsk-Anatomisk Institut på Københavns Universitet.

Kilde: Berlinske Tidende, 1. sek., Forsiden, 1. Maj 2002.

Jeg har selv afprøvet dette produkt, men det havde overhovedet ingen effekt og efter ca. 10 - 14 dage stoppede jeg efter aftale med min læge.
Via brugergrupper på Internettet har jeg set, at det er fifty-fifty mht. virkningen på narkoleptikere. Jeg har for nylig læst om en Amerikaner som havde optimal virkning med Modafinil i en dosis på: 200 mg 3 X daglig samtidig fik han et medikament ved navn: Effexor mod Kataplektiske anfald - jeg kender endnu ikke produktet, men jeg er, sammen med min læge, i gang med, at finde ud af hvad det er og hvordan de virker samt hvordan vi får fat i dem for da jeg ikke kan tåle Anafranil og Imipramin, så er jeg meget interesseret i, at finde ud af om jeg kan tåle det. Finder jeg ud af mere, vil jeg skrive om det her.
Det skal ikke afskrække andre fra, at prøve det for gennem brugergrupper etc. på Internettet, fungerer det ganske udmærket på andre.

Skriv venligst i min Gæstebog så jeg kan se, at du har været her ;)

Retur til Medicinoversigt:click (2221 bytes)

Retur til toppen


Støt vore sponsorer som muliggør dette websted
Copyright © Narkolepsi.dk Mogens Førby 1998 - 2016
 Home
 Artikler
 Dansk Narkolepsi Forening
 Diabetes
 Dr.Gordon Wildschiødtz
 Faldt i søvn bag rattet
 Film om Narkolepsi
 Gæstebog
 Hjertet
 Hvordan Narkolepsi opleves
 Interveiws
 Leve med Narkolepsi
 Links
 Udenlandske links
 Medicin
 Søvnapnø
 Årsagen fundet